29.10.2020
Bog je iznad normi i propisa
Bog je iznad normi i propisa
Komentar: vlč. Mislav Skelin
Čitanje: Lk 14, 1-6
Opis/impresija
Evanđelje dana:
30. 10. 2020.

Lk 14, 1-6

Jedne subote dođe Isus u kuću nekoga prvaka farizejskog na objed. A oni ga vrebahu. Kad evo: pred njim neki čovjek koji je imao vodenu bolest. Nato Isus upita zakonoznance i farizeje: "Je li dopušteno subotom liječiti ili nije?" A oni mukom ponikoše. On ga dotaknu, izliječi i otpusti. A njima reče: "Ako komu od vas sin ili vol padne u bunar, neće li ga brže bolje izvući i u dan subotni?" I ne mogoše mu na to odgovoriti.

Svećenik: p. Mislav Skelin
Čitačica: Ivana Stjepanović
Crtačica: Jelena Andrijević

Komentar crtačice:

Zakon ljubavi

Najljepši i najjednostavniji zakon je zakon ljubavi, ali to je i najzahtjevniji zakon. Kada nešto radiš u ljubavi i s ljubavlju za drugog, to je najljepše djelo koje možeš napraviti. Isus je sve radio iz ljubavi. Najsličnija ljubav takvoj ljubavi jest majčina ljubav. I kad je ljuta i srdita, u njenim očima je ljubav i ona krši zakon da bi ljubav dala. I njena ljubav je neiscrpna i uvijek se nanovo rađa. Svi smo mi željni i gladni ljubavi. Ljubav mijenja mene, mijenja mog bližnjeg. Oblikuje me i skida prljavštinu s mog srca jer ljubav je ponizna, nije zavidna, ne traži svoje, ne pamti zlo. Molimo Isusa da nam pomogne da živimo zakonom ljubavi. Naše srce je ogledalo naše duše, otvorimo naša srca da bi se ljubavlju ispunilo.

Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!