25.01.2021
Janjci među vukovima
Janjci među vukovima
Komentar: -
Čitanje: Lk 10, 1-9
Opis/impresija
Evanđelje dana:
26. 1. 2021.

Lk 10, 1-9

U ono vrijeme odredi Gospodin drugih sedamdesetdvojicu učenika i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i u svako mjesto kamo je kanio doći. Govorio im je: "Žetva je velika, ali radnika malo. Molite, dakle, gospodara žetve da radnike pošalje u žetvu svoju. Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove. Ne nosite sa sobom ni kese, ni torbe, ni obuće. I nikoga putem ne pozdravljajte. U koju god kuću uđete, najprije recite: 'Mir kući ovoj!' Bude li tko ondje prijatelj mira, počinut će na njemu mir vaš. Ako li ne, vratit će se na vas. U toj kući ostanite, jedite i pijte što se kod njih nađe. Ta vrijedan je radnik plaće svoje. Ne prelazite iz kuće u kuću.

Kad u koji grad uđete pa vas prime, jedite što vam se ponudi i liječite bolesnike koji su u njemu. I kazujte im: 'Približilo vam se Kraljevstvo Božje!'"

Svećenik: Petar Mlakar
Čitač: Marko Tokić
Crtačica: Magdalena Kralj

Komentar crtačice:

“Idite! Evo, šaljem vas kao janjce među vukove.”

Kada Isus šalje svoje učenike ljudima, šalje ih, kako kaže, kao janjce među vukove. Ti vukovi predstavljaju svijet koji je poput njih samih nasilan, neukroćen i nepredvidiv. Oni, s druge strane, kao janjci ulaze u za njih opasan svijet, gdje ih čekaju prepreke i žrtve koje će morati podnijeti. Iako su učenici nemoćni u ovom svijetu kao janje pred vukom, oni uza se imaju pomoć i štit Kristov. Često smo puta i mi sami jedno obično janje koje je preslabo za kušnje i probleme ovoga svijeta, no na nama je hoćemo li se i mi zaštititi i ogrnuti Kristovim štitom te tako hrabro kročiti među vukove.

“Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni.” (Ps 23)


Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

Blagoslovljen budi Bog!