05.12.2019
Nove oči i Sveti Nikola
Nove oči i Sveti Nikola
Komentar: vlč. Hrvoje Zovko
Čitanje: Mt 9, 27-31
Opis/impresija
Evanđelje dana: 6. 12. 2019.

Mt 9, 27-31
U ono vrijeme: Kad je Isus odlazio, pođu za njim dva slijepca vičući: »Smiluj nam se, Sine Davidov!« A kad uđe u kuću, pristupe mu slijepci. Isus im kaže: »Vjerujete li da mogu to učiniti?« Kažu mu: »Da, Gospodine!« Tada se dotače njihovih očiju govoreći: »Neka vam bude po vašoj vjeri.« I otvoriše im se oči. A Isus im poprijeti: »Pazite da nitko ne dozna!« Ali oni, izišavši, razniješe glas o njemu po svem onom kraju.
Riječ Gospodnja.

Svećenik: vlč. Hrvoje Zovko
Čitatelj: Martina Pustički
Crtež: Darija Dugandžić

Komentar crtača:
Isus nas želi ozdraviti. Želi izliječiti naše rane i boli, da možemo u slobodi, punim plućima, živjeti život kojeg nam je On dao. Ali ponekad naiđe na zidove i prepreke u našem srcu. Ponekad nam fali vjere da On to može učiniti, da nas On želi ozdraviti. A On to želi svim srcem. Dovoljno je imati barem malo vjere, kao zrno gorušice. Isus nas pita vjerujemo li Mu. Reci da Mu vjeruješ, duboko iz srca, i reci to naglas. Izgovorena riječ ima veliku snagu. Kad to izgovoriš na glas, neprijatelji bježe, tvoje srce se oslobađa i istinski povjeruje u te riječi, i Isus tad radi čuda u tvom životu. Isus tad premješta planine u tvom životu, ruši zidove, stvara nove puteve, pustinju pretvara u plodno tlo.
On te voli. Čvrsto Mu vjeruj.
Kao što Mu je vjerovao i sv. Nikola, čiji štap sam nacrtala oko riječi "vjera". Sv. Nikola vjerovao je da Bog želi činiti čuda u njegovom životu i u životu bližnjih. Shvatio je da je jedini ispravan put - ljubav prema Bogu i čovjeku. S tom je ljubavi činio čudesa i od njega možemo naučiti kako se živi vjera i ljubav.

"Isus im kaže»Vjerujete li da mogu to učiniti?« Kažu mu: »Da, Gospodine!« Tada se dotače njihovih očiju govoreći: »Neka vam bude po vašoj vjeri.« I otvoriše im se oči."

👉Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
___
Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Hvala unaprijed na svakoj donaciji!

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
___
E-mail za pitanja ili savjete svećenika: duhovnici@podsmokvom.com

Blagoslovljen budi Bog!