25.06.2020
Što želiš od Isusa?
Što želiš od Isusa?
Komentar: vlč. Mislav Skelin
Čitanje: Mt 8, 1-4
Opis/impresija
Evanđelje dana: 26. 6. 2020.

Mt 8, 1-4
Kad je Isus sišao s gore, pohrli za njim silan svijet. I gle, pristupi neki gubavac, pokloni mu se do zemlje i reče: »Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti.« Isus pruži ruku i dotakne ga se govoreći: »Hoću, očisti se!« I odmah se očisti od gube. Kaže mu Isus: »Pazi, nikomu ne kazuj, nego idi pokaži se svećeniku i prinesi dar što ga propisa Mojsije, njima za svjedočanstvo.«

Svećenik: p. Mislav Skelin
Čitatelj: Ana Roth
Crtež: Josipa Batina

Komentar crtača:
Današnje Evanđelje donosi nam događaj u kojem Isus ozdravlja gubavca. Taj gubavac dođe k Isusu, pokloni se i reče: "Gospodine, ako hoćeš, možeš me očistiti."
Zašto govori "ako hoćeš"? Prvo mu se obraća sa "Gospodine" i klanja mu se, što znači da vjeruje da ovaj to može učiniti. Govori "ako hoćeš" kao da mu je svejedno, a sigurno mu nije bilo svejedno jer je zbog bolesti bio odbačen i izopćen iz društva. Kolika li je vjera ovog čovjeka da moli nešto i spreman je prihvatiti da to i ne dobije.
Iako me se jako dojmilo ovo "ako hoćeš" i podsjetilo da uvijek trebamo tražiti Božju volju i neke stvari prihvatiti iako ih trenutno ne razumijemo još mi se više u srce urezalo ono što je Isus učinio. Isus pruža ruku i dotakne ga. Jednog gubavca koji je navikao da se ljudi zgražaju nad njim i skreću pogled a kamoli da ga dotaknu. Isus nije samo pogledao s visoka, prošao i rekao izliječen si, nego ga je dotaknuo i rekao "hoću".
Isus nije negdje na oblačiću, negdje daleko razmatrajući naše molitve kao neke zahtjeve koji se njega ne tiču. Isusa zanima sve i želi ti biti blizu, u svakoj situaciji. Svakog dana, svake sekunde tvoga života, Isus ti pruža ruku.

Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Hvala unaprijed na svakoj donaciji!

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

Blagoslovljen budi Bog!