28.09.2020
Uspon u Nebo uz pomoć arkanđela
Uspon u Nebo uz pomoć arkanđela
Komentar: vlč. Petar Mlakar
Čitanje: Iv 1, 47-51
Opis/impresija
O blagdanu svetih arkanđela Mihaela, Rafaela i Gabriela poslušajmo što znače njihova imena i kako nam pomažu na putu za Nebo!

Evanđelje dana: 29. 9. 2020.

Iv 1, 47-51
U ono vrijeme: Kad Isus ugleda gdje Natanael dolazi k njemu, reče za njega: »Evo istinitog Izraelca u kojem nema prijevare!« Kaže mu Natanael: »Odakle me poznaješ?« Odgovori mu Isus: »Vidjeh te prije negoli te Filip pozva, dok si bio pod smokvom.« Nato će mu Natanael: »Učitelju, ti si Sin Božji! Ti kralj si Izraelov!« Odgovori mu Isus: »Stoga što ti rekoh: 'Vidjeh te pod smokvom', vjeruješ. I više ćeš od toga vidjeti!« I nadoda: »Zaista, zaista, kažem vam: gledat ćete otvoreno nebo i anđele Božje gdje uzlaze i silaze nad Sina Čovječjega.«

Svećenik: vlč. Petar Mlakar
Čitatelj: Igor Grgić
Crtež: Jelena Andrijević

Komentar crtača:
Bol, tuga, ranjenost, bespomoćnost, tama i razni strahovi su me sve više i više vukli na dno. Ti strahovi su me obarali i činili uplašenom, ranjenom, bezvrijednom, tužnom. I onda upoznam Njega, mog Isusa, koji me čvrsto držao za ruku da bi me spasio. Svojom ljubavlju je polako i strpljivo liječio i ozdravljao moje srce koje je bilo tvrdo i okorjelo. Malo po malo u meni se rodio novi život, ja sam Isusu povjerovala, to je milost koju mi On dade. Ta milost je neprocjenjiva. On je ušao u moj život i liječi sve bolesno u meni. On je moj Kralj, On me ljubi neograničenom ljubavlju. U mom srcu On je baklju zapalio, baklju koja stalno gori.
Ja nesavršena i grešna smanjim svojom grešnošću taj plamen, ali On pokazuje i pomaže da svoje srce čistim i poliram da može novo ulje uliti da gorim. Taj plamen je plod Njegove Savršene Ljubavi. Jer kad imas Isusa imaš sve. Tvoj život postaje ispunjen ljubavlju, radošću, smijehom. Koliko si ispunjen s Njim, toliko si i živ, ovo drugo je sve nevažno. On nadjačava u tebi sve strahove i pomaže ti da sve s Njim u ljubavi preboliš. Gdje god živimo, neka to bude naša smokva koja će donositi najsočnije plodove, plodove ljubavi. Tim plodovima hranimo bližnjega da i on doživi tu ljubav jer ta ljubav je naš ulazak u nebo. Mi jesmo slabi, nejaki i grešni, ali kad Njega pustimo u srce,On je taj pokretač, On je snaga, On nas podiže i On nas hrani najsočnijim plodovima. Molimo za ustrajnost, aIsus će nam drugo nadodati.


Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Hvala unaprijed na svakoj donaciji!

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!