31.03.2021
Međunarodni Dan života

Prve nedjelje u veljači obilježava se Međunarodni Dan života. Tog dana posebno se naglašava vrijednost i potiče na zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Potaknuti enciklikom Evangelium Vitae pape Ivana Pavla II., koji je predložio i godišnje obilježavanje Dana života, u Hrvatskoj se on obilježava od 1996. godine, kada je Hrvatska biskupska konferencija za Dan života odredila prvu nedjelju u veljači.

Svaki čovjek je vrijedan kao osoba i važno je osvijestiti sebi i drugima kako je život dar čija je vrijednost neprocjenjiva. Svaki novi život koji se rađa oplemenjuje svijet te slavljenjem Dana života želimo potaknuti i osvijestiti zaštitu, poštovanje i njegu svakog života od začeća do prirodne smrti.
Pružimo, stoga, priliku i prihvatimo dolazak svakog novog života među nas. Život je dar Božji! Čuvajmo ga!

I naši Smokvaši su Dan života, koji je ove godine bio 06. veljače, proveli u svetištu Triput Divne Majke, Kraljice i Pobjednice Schönstattske te su u zajedništvu molili da svi ljudi spoznaju važnost i svetost svakog života, molili su za sve one koji imaju rane pobačaja, za sve majke, za one koji su u strahu, tjeskobi ili problemima vezanima uz djecu ili brak.
Na videu uhvatite dašak molitvene atmosfere u svetištu.

Naši crtači opet su koristili svoje talente kako bi nas približili Bogu, Njegovoj ljubavi i istini, te su crtežima predivno prikazali što za njih znači život kao Božji dar i koliko je on vrijedan i dragocjen u Božjim ali i našim očima. Ti crteži donirani su udruzi Betlehem i ukrašavaju njihove kuće za trudnice.