Međunarodni Dan života
Prve nedjelje u veljači obilježava se Međunarodni Dan života. Tog dana posebno se naglašava vrijednost i potiče na zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Potaknuti enciklikom Evangelium Vitae pape Ivana Pavla II., koji je predložio i godišnje obilježavanje Dana života, u Hrvatskoj se on obilježava od 1996. godine, kada je Hrvatska biskupska konferencija za Dan života odredila prvu nedjelju u veljači.

NAJ─îITANIJE

Mala krunica Kristova lica
Mala krunica Kristova lica. Čudesne ljepote slika Isusa – raspetog patnika trnjem okrunjene glave nađena je1983. u francuskom Marseille-u. Gospođa Sysell Cymer stajala je pred Gospinom kapelicom. Već je danima padala jaka kiša. Na cesti je ugledala sličicu u blatnoj lokvi. Podigavši ju zapanjila se, jer na potpuno suhom papiru nije bilo ikakvih tragova prljavštine.

Dobrodošao se odmoriti Pod Smokvom!
Ne znam jesi li ikada sreo/la barem jednog od onih ljudi, koji se ne boje ići protiv struje, protiv vjetra i mora, osvajati vrhunce planina i svakodnevnice, pronicati dubine i mora i najmanjih gesti?

Što je za tebe Smokva?
Kada smo započinjali s projektom Pod Smokvom, nismo niti slutili koje će sve plodove imati, koliko će nas ljudi pratiti i tko će se sve priključiti. Upitali smo i naše Smokvaše, što za njih predstavlja Smokva. Ovo su neki od odgovora koji smo dobili...

Dan za pamćenje
Smokvina obitelj okupila se na prvom Danu Smokve koji smo imali na Sv. Duhu u Zagrebu. Pogledajte kako nam je bilo na cjelodnevnom druženju koje se sadržavalo Svetu misu, molitvu, dva svećenička nagovora o zanimljivoj temi, radionice, rad po grupama, ali i zabavni dio. Također smo predstavili naše nove majice i čokolade posebno dizajnirane za ovaj dan.

NAJNOVIJE

Želiš učiti hebrejski jezik?
Jeste za malo hebrejskoga jezika? Članak donosi 50 hebrejskih riječi u kojem govorimo o MESIJI (hebr. מָשִׁ֫יחַMAŠIAḤ[1]) Krenimo zajedno u avanturu! Prijave za hebrejski u tijeku :)

Ovce, jarci i...
Svake godine bih razgovarao s ovom prispodobom, tražeći se sad u ovcama, sad u jarcima, ili gledajući se kako bježim iz tih grupacija. Nešto tako sam očekivao i ove godine, sve dok jučer hèureka (grč. otkrio sam) nešto novo.