Želiš učiti hebrejski jezik?
Jeste za malo hebrejskoga jezika? Članak donosi 50 hebrejskih riječi u kojem govorimo o MESIJI (hebr. מָשִׁ֫יחַMAŠIAḤ[1]) Krenimo zajedno u avanturu! Prijave za hebrejski u tijeku :)

NAJ─îITANIJE

Mala krunica Kristova lica
Mala krunica Kristova lica. Čudesne ljepote slika Isusa – raspetog patnika trnjem okrunjene glave nađena je1983. u francuskom Marseille-u. Gospođa Sysell Cymer stajala je pred Gospinom kapelicom. Već je danima padala jaka kiša. Na cesti je ugledala sličicu u blatnoj lokvi. Podigavši ju zapanjila se, jer na potpuno suhom papiru nije bilo ikakvih tragova prljavštine.

Hoću li naći prave riječi?
Nikolina i Marija imale su mogućnost prvi put u javnosti predstaviti apostolat Pod Smokvom u Širokom brijegu. Kako su one to doživjele i s kojim pitanjima i problemima su se borile? Kako su ih prihvatili?

Što je za tebe Smokva?
Kada smo započinjali s projektom Pod Smokvom, nismo niti slutili koje će sve plodove imati, koliko će nas ljudi pratiti i tko će se sve priključiti. Upitali smo i naše Smokvaše, što za njih predstavlja Smokva. Ovo su neki od odgovora koji smo dobili...

Dobrodošao se odmoriti Pod Smokvom!
Ne znam jesi li ikada sreo/la barem jednog od onih ljudi, koji se ne boje ići protiv struje, protiv vjetra i mora, osvajati vrhunce planina i svakodnevnice, pronicati dubine i mora i najmanjih gesti?

NAJNOVIJE

Ovce, jarci i...
Svake godine bih razgovarao s ovom prispodobom, tražeći se sad u ovcama, sad u jarcima, ili gledajući se kako bježim iz tih grupacija. Nešto tako sam očekivao i ove godine, sve dok jučer hèureka (grč. otkrio sam) nešto novo.

Dan za pamćenje
Smokvina obitelj okupila se na prvom Danu Smokve koji smo imali na Sv. Duhu u Zagrebu. Pogledajte kako nam je bilo na cjelodnevnom druženju koje se sadržavalo Svetu misu, molitvu, dva svećenička nagovora o zanimljivoj temi, radionice, rad po grupama, ali i zabavni dio. Također smo predstavili naše nove majice i čokolade posebno dizajnirane za ovaj dan.