02.09.2019
Što je za tebe Smokva?

Kada smo započinjali s projektom Pod Smokvom, nismo niti slutili koje će sve plodove imati, koliko će nas ljudi pratiti i tko će se sve priključiti. I dalje smo tu, i dalje ćemo se truditi zalijevati i sijati, a Bog će učiniti sve ostalo što je potrebno. I doista Bog stvarno čini velike stvari po svakoj osobi! Upitali smo i naše Smokvaše, što za njih predstavlja Smokva, misleći pritom na projekt, a ne na voće :) Ovo su neki od odgovora koji smo dobili: 

 

Smokva je mjesto gdje dopuštaš Isusu da te pronađe; mjesto gdje možeš biti onakav kakvim te On zamislio; mjesto gdje ostavljaš oklop ljudskih očekivanja i oblačiš haljinu Božje ljubavi; mjesto gdje se napajaš Božjom Riječi koja stvara i čini sve novo.

Marija Hrkać

 

Za mene je smokva ono zrno soli koje svaki dan čini da vidim razliku okusa između života s Gospodinom i života bez Njega. Sa smokvom je okus neusporedivo bolji! 

Ana Bunčić

 

Svaki dan započeti uz smokvu je snaga, mir i osjećaj sigurnosti za taj dan. Velik mi je poticaj i ohrabrenje.

Ena Slišković

 

Smokva me udaljava od lijenosti i mlakosti u vjeri i vodi čvršćoj povezanosti s Gospodinom. 

Marijana Pleše

 

Za mene je smokva svakodnevno zalijevanje njive moga srca po kojoj prepoznajem kako me Bog oblikuje.

Matej Markić

 

Za mene je smokva prilika da se još više predam Isusu, a onda shvatim da se cijelo vrijeme On meni darivao gledajuć me i uživajući u meni pod smokvom! Doživi Isusa jer stvarno je moguće.

vlč. Boris Jozić

 

Za mene je smokva mjesto stvarnog susreta s Gospodinom, prilika za evangelizaciju, suradnju i služenje u ljubavi! Hvala ti Gospodine što me živo gledaš pod smokvom.

fra Mate Kolak

 

 I meni puno znaci...jer sam nakon godinu i pol, a možda i više počela opet aktivno slikati....trebao mi je ovakav poticaj.

 s. Mihaela Vuković

 

Za mene je smokva mjesto susreta i zajedništva, mjesto u kojem si dobrodošao odmoriti od buke ovoga svijeta i u Božjoj blizini krenuti u novi dan.

Mislav Blažević

 

Za mene je Smokva gorljiva iskra Božje blizine i ljubavi gdje služim Njemu u zajedništvu. Bog me potičući uči kako svaki svoj životni trenutak ići kroz velike mrvice Svetog Pisma. Dođi, i doživi Isusa s nama.

Nikolina Pinjuh

 

Smokva. Ona mi je donijela slatkoću u život, nešto kao i sam plod smokve. Potiče me na puno toga što se niti sama ne bih sjetila ili se ne bih usudila činiti. Uvela je divne rečenice u moj rječnik koje su se tako lijepo ustabilile. I još puno toga... Ali isto tako me puno toga i čeka...

Elizabeta Čičak

 

Smokva mi puno znači jer imam cilj i zadatak. Potaklo me na nešto,duboko zakopano,skoro zaboravljeno, taj jedan talent u kojem sam se osjećala slobodno i sretno. Zadovoljno. Pripadam grupi umjetnika koji proslavljaju Gospodina.

Ivana Bekavac

 

Za mene je Smokva svjetionik u moru zivota. Kroz svako davanje, stostruko primam!

Jakov Trstenjak

 

Za mene je smokva najbolji i doslovan primjer onoga što kažemo biti uvijek “online s Isusom”. Pod smokvom me Isus mijenja i hrabri jer u svakom danu mogu jednim klikom čuti Očev glas. Dođi i ti pod smokvu i doživi Isusa.

Antonio Brebrić