28.10.2020
Što učiniti ako sutra umireš?
Što učiniti ako sutra umireš?
Komentar: don Josip Ulić
Čitanje: Lk 13, 31-35
Opis/impresija
Evanđelje dana:
29. 10. 2020.

Lk 13, 31-35

U onaj dan pristupe neki farizeji i reknu Isusu: "Otiđi, otputuj odavde jer te Herod hoće ubiti." A on će njima: "Idite i kažite toj lisici: 'Evo, izgonim đavle i liječim danas i sutra, a treći dan dovršujem. Ali danas, sutra i prekosutra moram nastaviti put jer ne priliči da prorok pogine izvan Jeruzalema.'"
"Jeruzaleme, Jeruzaleme, koji ubijaš proroke i kamenuješ one što su tebi poslani! Koliko li puta htjedoh skupiti djecu tvoju kao kvočka piliće pod krila i ne htjedoste! Evo, napuštena vam kuća. A kažem vam, nećete me vidjeti dok ne dođe te reknete: Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!"


Svećenik: don Josip Ulić
Čitačica: Kristina Blažević
Crtačica: Josipa Flegar

Komentar crtačice:

Na ovoj slici je prikazan Gospodin koji promatra Jeruzalem.
Mjesto na kojem je otkupio onoga kojega najviše voli! Ali možemo taj Jeruzalem zamijeniti sa sobom.
Gledaj, On te gleda! To je bila moja prva misao dok je nastajao ovaj rad. Gledaj, On te gleda. Promatra svaki tvoj korak i s ljubavlju ga prati. Ništa mu ne promiče. Baš kao ni onaj dan dok je promatrao Jeruzalem, očima punim ljubavi iako je znao koji je krajnji rezultat. Što će ga na kraj dočekati. KRIŽ! Ali njemu križ nije bio kraj, njemu je križ bio spas, njemu su križ stepenice po kojima ide k Ocu, Njegov Križ je naš spas. Zato se nije okrenuo i otišao na drugu stranu, daleko od muke i patnje, ne…On je potrčao u zagrljaj križu, jer s njim spašava ono što najviše voli…TEBE!

Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!