03.01.2021
Božja adresa 📭
Božja adresa 📭
Komentar: vlč. Petar Mlakar
Čitanje: Iv 1, 35-42
Opis/impresija
Evanđelje dana: 04.01.2021.

Iv 1, 35-42
U ono vrijeme: Stajaše Ivan s dvojicom svojih učenika. Ugleda Isusa koji je onuda prolazio i reče: »Evo Jaganjca Božjega!« Te njegove riječi čula ona dva njegova učenika pa pođoše za Isusom. Isus se obazre i vidjevši da idu za njim, upita ih: »Što tražite?« Oni mu rekoše: »Rabbi« — što znači: »Učitelju — gdje stanuješ?« Reče im: »Dođite i vidjet ćete.« Pođoše dakle i vidješe gdje stanuje i ostadoše kod njega onaj dan. Bila je otprilike deseta ura.
Jedan od one dvojice, koji su čuvši Ivana pošli za Isusom, bijaše Andrija, brat Šimuna Petra. On najprije nađe svoga brata Šimuna i reče mu: »Našli smo Mesiju!« što znači »Krist — Pomazanik.« Dovede ga Isusu, a Isus ga pogleda i reče: »Ti si Šimun, sin Ivanov! Zvat ćeš se Kefa!« — što znači »Petar — Stijena.«

Svećenik: vlč. Petar Mlakar
Čitatelj: Nikola Validžić
Crtež: Petra Hudoletnjak

Komentar crtača: Čitajući evanđelje razmišljala sam o tome kako su učenici i apostoli jedni druge dovodili u odnos s Isusom. Što se u njima sve dešava i budi da odmah u zoru drugi dan svojima pričaju o susretu s Isusom, na svakom od nas je da sami za sebe o tom promišljamo, maštama, prisjećamo se… tko zna što ćemo sve lijepog o Isusu otkriti. Mene je više fasciniralo kako čim bih pomislila na njihovo međusobno poticanje na susret s Isusom, prisjetila bih se lančane reakcije, izmjene tvari i energije u nekom ekosustavu te na radost koju su u meni ove godine posebno izazivale božićne lampice. Odlučila sam se za apstraktni prikaz navedenog s mišlju – samo da bude veselo. Tako određeni krugovi određenih boja predstavljaju likove iz evanđelja, ali tu su i mnogi mnogi drugi koji tek treba da se susretnu. O, kako je lijepo susresti Isusa.


Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!