21.11.2020
Budimo duhovni branitelji
Budimo duhovni branitelji
Komentar: -
Čitanje: Mt 25, 31-46
Opis/impresija
Evanđelje dana:
22.11.2020.

Mt 25, 31-46

"Kad Sin Čovječji dođe u slavi i svi anđeli njegovi s njime, sjest će na prijestolje slave svoje. I sabrat će se pred njim svi narodi, a on će ih jedne od drugih razlučiti kao što pastir razlučuje ovce od jaraca. Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva. Tada će kralj reći onima sebi zdesna: ’Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.’ Tada će mu pravednici odgovoriti: ’Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te? Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te? Kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?’ A kralj će im odgovoriti: ’Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!’ Zatim će reći i onima slijeva: ’Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!’ Tada će mu i oni odgovoriti: ’Gospodine, a kada te to vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te?’ Tada će im on odgovoriti: ’Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.’ I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni."

Svećenik: p. Ivan Dominik Iličić
Čitatelj: Ana Talajić
Crtačica: Marina Maretić

Komentar crtačice:

S kraljevima uvijek povezujemo krune, najčešće one zlatne, srebrne i bogato urešene dragim kamenjem. Isus je s obzirom na svoju krunu stoga vrlo neobičan kralj. Njegova kruna probija kožu Njegovog Presvetog Lica, ona djeluje neugledno i jedva primjetno, a opet je tako bolna. Njezinu težinu u potpunosti osjeća samo Onaj tko ju nosi i čije lice kopni i tamni sve dok se ona naposljetku ne uzvisi ponad crvenih kaplji krvi koje padaju s Njegova čela, a koje je upravo ona prouzročila. Crvena boja Isusove Presvete Krvi stvara savršen kontrast s tamom Njegovog umornog i tjeskobnog lica i Njegovom trnovom krunom. Te su kaplje simbol ljubavi proizašle iz patnje na crnoj podlozi zla i mržnje. One su simbol ljubavi predane na križ za nas. Predragocjene Krvi za nas prolivene, za nas predane na otkupljenje grijeha. Gospodine, daj mi milost gledati u Tvoje Presveto Lice, uljem premazivati Tvoje Presvete rane! Ovij me plaštem krvi i znoja poteklim iz Tvoga okrunjenog čela. Kralju moj, pomozi mi da uvijek prepoznajem Tvoje najmanje i da im na dobro činim! Nauči me radosno primati sve svoje krune od trnja. Jer Ti mene ljubiš: Ave, Jesu!

Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!