12.02.2021
Dobitna kombinacija
Dobitna kombinacija
Komentar: don Danko Kovačević
Čitanje: Mk 8, 1-10
Opis/impresija
Evanđelje dana:
13. 2. 2021.

Mk 8, 1-10

Onih se dana opet skupio silan svijet. Budući da nisu imali što jesti, dozva Isus učenike pa im reče: "Žao mi je naroda jer su već tri dana uza me i nemaju što jesti. Ako ih otpravim gladne njihovim kućama, klonut će putem. A neki su od njih došli iz daleka." Učenici mu odgovore: "Otkuda bi ih tko ovdje u pustinji mogao nahraniti kruhom?" On ih zapita: "Koliko kruhova imate?" Oni odgovore: "Sedam." Nato zapovjedi mnoštvu da posjeda po zemlji. I uze sedam kruhova, zahvali, razlomi i davaše svojim učenicima da posluže. I poslužiše mnoštvu. A imali su i malo ribica. Blagoslovi i njih te reče da i to posluže. I jeli su i nasitili se. A od preteklih ulomaka odniješe sedam košara. Bilo je oko četiri tisuće ljudi. Tada ih otpusti, a sam sa svojim učenicima odmah uđe u lađu i ode u kraj dalmanutski.

Svećenik: don Danko Kovačević
Čitačica: Nada Fodeta
Crtačica: Anamarija Rožumberski

Komentar crtačice:

"Jeli su i nasitili se"

Kao i u mnogim drugim situacijama, oko Isusa je mnoštvo u potrebi. Isus najprije uključuje apostole-temelje Crkve u problem, želi da i oni osjete teret odgovornosti, da uče brinuti za druge, za zajednicu. Nisu mu potrebni samo puki posmatrači, već ih šalje da poslužuju mnoštvo, iako su sigurno i sami bili umorni.
Isus blagoslivlje kruh i ribu i daje ih učenicima da posluže mnoštvo. I bilo je dovoljno. Bilo je i previše. Kad Isus daje, onda je to obilna mjera. Nitko nije zanemaren, uskraćen. Zar nije to najbolja slika euharistije, drugog kruha koji će se lomiti kroz cijelu povijest čovječanstva? I uvijek će ga biti dovoljno, ljudi će dolaziti za Stol Gospodnji i jesti Kruh Života.

Gospodine, molim te za sve koji su odgovorni za druge jer su im brige velike. Pomozi im da znaju prepoznati potrebe zajednice, da znaju čuti i vidjeti braću u potrebi, da znaju učiniti sve što o njima ovisi u brizi za druge.

Gospodine, daj da dolazimo i sjedamo za tvoj stol koji trajno prostireš pred svima nama. Samoga sebe daješ nam za hranu. Hvala ti što si odabrao tako jednostavan način da uvijek među nama boraviš. Hvala ti što pod prilikama kruha i vina možemo blagovati tvoje Tijelo i piti Krv kao trajni znak našega otkupljenja - tvoje žrtve u kojoj si nam dao sve što si nam mogao dati.


OSLADI SE S NAŠOM ČOKOLADOM 🍫
►https://bit.ly/Smokvine_Cokolade

PRATI NAS 🤳
► Web: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌POMOZI NAM
Potrebna nam je i vaša pomoć da i dalje donosimo plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!