11.02.2021
Effata! Otvori se!
Effata! Otvori se!
Komentar: vlč. Dario Levanić
Čitanje: Mk 7, 31-37
Opis/impresija
Evanđelje dana:
12. 2. 2021.

Mk 7, 31-37

U ono vrijeme: Vrati se Isus iz krajeva tirskih pa preko Sidona dođe Galilejskom moru, u krajeve dekapolske.
Donesu mu nekoga gluhog mucavca pa ga zamole da stavi na nj ruku. On ga uzme nasamo od mnoštva, utisne svoje prste u njegove uši, zatim pljune i dotakne se njegova jezika. Upravi pogled u nebo, uzdahne i kaže mu: "Effata!" — to će reći: "Otvori se!" I odmah mu se otvoriše uši i razdriješi spona jezika te stade govoriti razgovijetno.
A Isus im zabrani da nikome ne kazuju. No što im je on više branio, oni su to više razglašavali i preko svake mjere zadivljeni govorili: "Dobro je sve učinio! Gluhima daje čuti, nijemima govoriti."

Svećenik: vlč. Dario Levanić
Čitač: Marko Blažević
Crtačica: Kristina Orlović

Komentar crtačice:

Gluhi mucavac. Onaj koji ne čuje Božji glas, možda misli da je zaboravljen ili ostavljen od Boga. Osjeća se usamljeno, sam na svijetu, a ne čuje ni bližnje, niti se s njima uspijeva povezati. Muca, nerazgovjetan je, nailazi na nerazumijevanje, ne zna ni sam što mu je na duši, a još manje to izreći. "Spona jezika", koja priječi zajedništvo, koja priječi život u izobilju. Bilo kakva spona koju Isus razrješuje.
Jer može sve.
Ako Mu dovoljno vjeruješ.
Najprije sam kanila nacrtati klasiku, Isusa koji nekome dodiruje uho i ozdravlja ga, a onda mi je nekako "preletjelo" na sliku Kristovog svećenika koji polaže ruku, kada opet Isus preko njega, koji je isti danas, kao i tada, razrješuje spone, baš kao u ovome današnjem Evanđelju. Isti je, i živ je,i prisutan je. I razrješuje, a Evanđelje dana možeš doživjeti odmah danas, na Svetoj Misi, u molitvi, jer je živa Božja Riječ.


OSLADI SE S NAŠOM ČOKOLADOM 🍫
►https://bit.ly/Smokvine_Cokolade

PRATI NAS 🤳
► Web: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌POMOZI NAM
Potrebna nam je i vaša pomoć da i dalje donosimo plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!