05.01.2021
Hodočašće sveta tri kralja 👑
Hodočašće sveta tri kralja 👑
Komentar: fra Mate Kolak
Čitanje: Mt 2, 1-12
Opis/impresija
Evanđelje dana: 6. 1. 2021.

Mt 2, 1-12
Kad se Isus rodio u Betlehemu judejskome u dane Heroda kralja, gle, mudraci se s istoka pojaviše u Jeruzalemu raspitujući se: »Gdje je taj novorođeni kralj židovski? Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti.«
Kada to doču kralj Herod, uznemiri se on i sav Jeruzalem s njime. Sazva sve glavare svećeničke i pismoznance narodne pa ih ispitivaše gdje se Krist ima roditi. Oni mu odgovoriše: »U Betlehemu judejskome jer ovako piše prorok:
’A ti, Betleheme, zemljo Judina!
Nipošto nisi najmanji među kneževstvima Judinim
jer iz tebe će izaći vladalac
koji će pāsti narod moj – Izraela!’«
Tada Herod potajno dozva mudrace i razazna od njih vrijeme kad se pojavila zvijezda. Zatim ih posla u Betlehem: »Pođite«, reče, »i pomno se raspitajte za dijete. Kad ga nađete, javite mi da i ja pođem te mu se poklonim.«
Oni saslušavši kralja, pođoše. I gle, zvijezda kojoj vidješe izlazak iđaše pred njima sve dok ne stiže i zaustavi se povrh mjesta gdje bijaše dijete. Kad ugledaše zvijezdu, obradovaše se radošću veoma velikom. Uđu u kuću, ugledaju dijete s Marijom, majkom njegovom, padnu ničice i poklone mu se. Otvore zatim svoje blago i prinesu mu darove: zlato, tamjan i smirnu. Upućeni zatim u snu da se ne vraćaju Herodu, otiđoše drugim putem u svoju zemlju.

Svećenik: fra Mate Kolak
Čitatelj: Kristina Blažević
Crtež: Vlatka Pehar

Komentar crtača:
Dragi moj mali Isuse!
Dolazim Ti se pokloniti s velikim poštovanjem, poput triju mudraca. Dolazim iskrena srca zamoliti Tvoju božansku svemoć da blagoslovi, ozdravi i mirom ispuni našu domovinu i naše obitelji.
Sveto Dijete Isuse, svrni Svoj pogled na našu duhovno i materijalno razorenu Hrvatsku i poslušaj naše molitve. Oslobodi nas od grijeha bogopsovke, pobačaja, nasilja, bludnosti, alkohola, droge, kocke, zanemarivanja Svete Mise i svih zala kojima smo se našim neznanjem izložili.
Daj da shvatimo da, gdje grijeh izopačuje društveno ozračje, treba se uteći obraćenju srdaca i Božjoj milosti. Neka se na Tvoje Sveto Ime prigne svako koljeno. Neka svaki jezik prizna da si Ti Gospodin. Spasitelj svijeta. Ti si Riječ koja je Tijelom postala. U Tvoje ruke stavljam sve naše poteškoće, nemire i strahove. Neka bude volja Tvoja! Amen.

Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #SvetaTriKralja

Blagoslovljen budi Bog!