04.01.2021
Isus da, Crkva ne?
Isus da, Crkva ne?
Komentar: vlč. Odilon Singbo
Čitanje: Iv 1, 43-51
Opis/impresija
Evanđelje dana: 5.1.2020.

Iv 1, 43-51
U ono vrijeme: Naumi Isus poći u Galileju. Nađe Filipa i reče mu: »Pođi za mnom!« Filip je bio iz Betsaide, iz grada Andrijina i Petrova.
Filip nađe Natanaela i javi mu: »Našli smo onoga o kome je pisao Mojsije u Zakonu i Proroci: Isusa, sina Josipova, iz Nazareta.« Reče mu Natanael: »Iz Nazareta da može biti što dobro?« Kaže mu Filip: »Dođi i vidi.« Kad Isus ugleda gdje Natanael dolazi k njemu, reče za njega: »Evo istinitog Izraelca u kojemu nema prijevare!« Kaže mu Natanael: »Odakle me poznaješ?« Odgovori mu Isus: »Vidjeh te prije negoli te Filip pozva, dok si bio pod smokvom.« Nato će mu Natanael: »Učitelju, ti si Sin Božji! Ti kralj si Izraelov!« Odgovori mu Isus: »Stoga što ti rekoh: 'Vidjeh te pod smokvom', vjeruješ. I više ćeš od toga vidjeti!« I nadoda: »Zaista, zaista kažem vam: gledat ćete otvoreno nebo i anđele Božje gdje uzlaze i silaze nad Sina Čovječjega.«
Riječ Gospodnja.

Svećenik: vlč. Odilon Singbo
Čitatelj: Andreja Hubak
Crtež: Ana Reizl

Komentar crtača:
Gledajući vijesti i objave o potresu sa svih strana, dotaknuo me intervju s gospođom Slavicom iz Žažine koji me podsjetio na današnje evanđelje.
Ta gospođa je sa suzama i velikom tugom govorila o svemu što je izgubila, ali isto tako i nekoliko puta naglasila kako vjeruje da će Bog sve nadomjestiti i ispraviti.
Sramim se svoje (ne)vjere kada vidim njezinu vjeru.
Isus je u današnjem evanđelju rekao Natanaelu: ,,Stoga što ti rekoh: 'Vidjeh te pod smokvom', vjeruješ. I više ćeš od toga vidjeti."
Duboko vjerujem da će ova gospođa vidjeti i puno više od onoga čemu se sada nada i vjeruje.
Blagoslovi, Bože, svaku osobu koja se sada nalazi u ovim strašnim, potresnim, ali i predivnim kušnjama.
Daj da barem jedna osoba dođe jedan korak bliže Tebi po ovoj boli.

Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!