19.02.2021
Odsutnost bolesti tek je mali dio zdravlja
Odsutnost bolesti tek je mali dio zdravlja
Komentar: don Danko Kovačević
Čitanje: Lk 5, 27-32
Opis/impresija
Evanđelje dana:
20. 2. 2021.

Lk 5, 27-32

U ono vrijeme: Iziđe Isus i ugleda carinika imenom Levija gdje sjedi u carinarnici. I reče mu: "Pođi za mnom!" On sve ostavi, usta i pođe za njim. I Levi mu u svojoj kući priredi veliku gozbu. A s njim bijaše za stolom veliko mnoštvo carinika i drugih. Farizeji i pismoznanci njihovi negodovahu i govorahu njegovim učenicima: "Zašto s carinicima i grešnicima jedete i pijete?" Isus im odgovori: "Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima. Nisam došao zvati pravedne, nego grešnike na obraćenje."

Svećenik: don Danko Kovačević
Čitačica: Ana Talajić
Crtež: Petra Hudoletnjak

Komentar crtačice:

Zastala sam na onom kad Isus u današnjem evanđelju kaže kako nije došao zvati pravedne nego grešnike na obraćenje. Mislim si, zagledana u svoj život, tko danas ne treba Isusa – da barem svraća korak i pogled od naših tmina, koje su tako svakodnevne. I nije slabost, ni grijeh, ni pad taj koji me tjera da tražim Njegov pogled, kako sam isprva mislila. Tražim, kao i svatko od nas, a da nekad ne znam da tražim baš to. Tako… Ne gleda samo On, nego sva ljubav u Njemu potiče me da iznova svraćam pogled i ostanem zagledana u Njega. Nadovezujući se na prvo čitanje željela sam upravo taj pogled prikazati crtežom – boriš li se protiv svojih slabosti i bivaš milosrdan/na, „tvoja će svjetlost zasjati u tmini, i tama će tvoja kao podne postati, Gospodin će te voditi bez prestanka“

OSLADI SE S NAŠOM ČOKOLADOM 🍫
►https://bit.ly/Smokvine_Cokolade

PRATI NAS 🤳
► Web: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌POMOZI NAM
Potrebna nam je i vaša pomoć da i dalje donosimo plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!