11.11.2020
Sveta i grešna u isto vrijeme
Sveta i grešna u isto vrijeme
Komentar: vlč. Hrvoje Zovko
Čitanje: Lk 17, 20-25
Opis/impresija
Evanđelje dana:
12. 11. 2020.

Lk 17, 20-25

U ono vrijeme: Farizeji upitaju Isusa: "Kad će doći kraljevstvo Božje?" Odgovori im: "Kraljevstvo Božje ne dolazi primjetljivo. Niti će se moći kazati: 'Evo ga ovdje!' Ili: 'Eno ga ondje!' Ta evo — kraljevstvo je Božje među vama!"
Zatim reče učenicima: "Doći će dani kad ćete zaželjeti vidjeti i jedan dan Sina Čovječjega, ali ga nećete vidjeti. Govorit će vam: 'Eno ga ondje, evo ovdje!' Ne odlazite i ne pomamite se! Jer kao što munja sijevne na jednom kraju obzorja i odbljesne na drugom, tako će biti i sa Sinom Čovječjim u Dan njegov. No prije treba da on mnogo pretrpi i da ga ovaj naraštaj odbaci."


Svećenik: vlč. Hrvoje Zovko
Čitačica: Marija Vučetić
Crtačica: Petra Hudoletnjak

Komentar crtačice:


„Kraljevstvo je Božje među vama!“
Pročitavši današnje evanđelje nisam pronašla neki poticaj, inspiraciju, neku misao za koju bi se ulovila i pretočila na papir… otišla sam na misu i pomalo nekako počela promišljati kako molim molitvu Oče naš. Kad izgovaram „dođi kraljevstvo tvoje“, pomislim: „neka sve što je u meni i među nama bude na izgradnju Božjeg kraljevstva, učini tako“. Znam da sam od neke molitve ili meditacije preuzela takav način promišljanja, ali nisam odmah mogla naći od kuda mi. Trebalo mi je vremena, ipak, to je dio meditacije don Dolinda Ruotola koju je nadahnuo sam Isus.
Nekad u životu moram nositi tešku tugu i bol. Nekad je to jedino što činim tokom dana i jedino što po rukama Presvete Djevice Marije imam za dati Isusu. Nastavila sam promišljati: „Nije slučajnost da sam se sjetila baš tog djela Oče naša kako ga molim. 'Sve što je u meni… neka bude na izgradnju', molim. Ono u meni, tuga i bol, može biti dio ovog sada, može doprinijeti ovom sada, može ostvariti Kraljevstvo Božje sada, konkretno, opipljivo i nevidljivo istovremeno. Jer Isus kaže Kraljevstvo je Božje među nama. Kako sam tako lako previdjela taj dio kad sam čitala evanđelje? Neka sve što je u meni i među nama bude na izgradnju Božjeg kraljevstva… Prikazujem svoju bol za obraćenje i spasenje jedne duše, za koju već toliki dugi niz godina to želim, ali dođe mi misao da je to nemoguće. Vjerujem li da je Bogu moguće, već sada, među nam je?“
Promišljajući tako dolazile su mi ideje za crtež, što jednostavniji, s ponešto boja da istakne tijek u kontrastu sa sivim tonovima. Božji blagoslov svima!


Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom

#PodSmokvom #Evandelje

Blagoslovljen budi Bog!