20.02.2021
Upoznaj sebe kroz post i pokoru
Upoznaj sebe kroz post i pokoru
Komentar: fra Tomislav Šanko
Čitanje: Mk 1, 12-15
Opis/impresija
Evanđelje dana:
21. 2. 2021.

Mk 1, 12-15

U ono vrijeme: Duh nagna Isusa u pustinju. I bijaše u pustinji četrdeset dana, gdje ga je iskušavao Sotona; bijaše sa zvijerima, a anđeli mu služahu.
A pošto Ivan bijaše predan, otiđe Isus u Galileju. Propovijedao je evanđelje Božje: »Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljevstvo Božje! Obratite se i vjerujte evanđelju!«

Svećenik: fra Tomislav Šanko
Čitač: Antonio Brebrić
Crtačica: Magdalena Kralj

Komentar crtačice:

U ono vrijeme: Duh nagna Isusa u pustinju. I bijaše u pustinji četrdeset dana, gdje ga je iskušavao Sotona; bijaše sa zvijerima, a anđeli mu služahu.

40 dana, Isus bijaše u pustinji. Kada se spomene pustinja, ljudi pomisle na samoću, vrućinu, žeđ te ostale teške uvjete. Pustinja kao takva i predstavlja određenu borbu. Borbu za životom, traganjem za pravim putem i žrtvu koju proživljavamo. Samim time što je bio u pustinji, Isus je proživljavao sve te stvari kao i svatko od nas u životu. Bio je čovjek poput nas pa je također osjetio što je žeđ, glad te se borio s kušnjama. Ono što možemo naučiti iz današnjeg evanđelja jest da se nikada ne predajemo tim kušnjama i da nikada, koliko se god to nama činilo da jesmo, nismo sami. Iako je bio u pustoši, Isus nije bio sam. Anđeli su bili ti koji su mu služili. Tako i mi moramo znati da, usprkos svim našim strahovima i kušnjama i kada se osjećamo usamljeno i napušteno, nismo sami. Bog je onaj koji je uvijek uz nas i nikada nas ne ostavlja same.


Prati nas:
► WEB: https://www.podsmokvom.com​
► Facebook: https://www.facebook.com/DoziviIsusa
► Instagram: https://www.instagram.com/pod_smokvom
_________________________________________
📌Potrebna nam je i vaša pomoć kako bismo i dalje donosili plodove naše smokve. Donacijom potpomažete projektu Pod Smokvom u sljedećim aktivnostima: snimanju i montaži svakodnevnih video materijala, nabavki materijala za crtanje i ostalih troškova koji su neophodni u funkcioniranju samoga projekta. Hvala vam od srca što pomažete širenju radosne Božje riječi, bilo molitvom, financijama ili širenjem naših videa.

Podaci za uplatu:
BANKA: Raiffeisenbank Austria d.d.
IBAN: HR7724840081135124682
SWIFT: RZBHHR2X
PRIMATELJ: Pod Smokvom, Voćinska ulica 4, 10360 Sesvete
OIB: 71318089789
SVRHA: Pod Smokvom - donacija
______________________________________________
📺Pretplati se na naš kanal, ukoliko već nisi: http://bit.ly/subscribe-podsmokvom​

Blagoslovljen budi Bog!